dimecres, 21 de setembre de 2016

Sessió de Psicomotricitat!

Hola de nou famílies! 
Com ja sabeu farem una sessió de psicomotricitat setmanal d'una hora de duració. Encara no hem començat amb l'horari habitual perquè fins a final d'aquest mes estam d'adaptació, però en principi serà els divendres després del pati.
Els que teniu fills més grans segur que sabeu en què consisteix la psicomotricitat, per aquells que si estrenen, aquí va una breu explicació.

Les Sessions de Psicomotricitat permeten a l'infant expressar la seva manera de ser i de fer en unes condicions materials i relacionals (espai, temps, material, sistema d'actituds de l'adult). <<L'educador proposa durant la sessió un itinerari de maduració que permet a l'infant passar progressivament, pel plaer de l'acció, del joc, de la representació, del llenguatge. L'objectiu de la pràctica psicomotriu és que els infants puguin passar, de manera progressiva, a representacions on el moviment sigui cada vegada menys necessari>> (Aucouturier, 1997). 

Les Sessions de Psicomotricitat consten de 4 moments:
  • Ritual d'entrada: Durant aquest moment es treballen hàbits (descalçar-nos i posar-nos els calcetins de psico), conversa en grup, presentació de la sessió, treball d'actituds (normes).
  • Expressivitat motriu: Aquest moment està centrat en el cos, el moviment i la creativitat. Consta de 3 fases; seguretat profunda, joc sensoriomotor de competència motriu i joc simbòlic. En la primera fase el joc és més individual i explosiu, de descàrrega. En la segona és més tranquil, l'infant experimenta amb el seu propi cos, comença a interaccionar amb els altres i els objectes. En la darrera fase l'infant comença a jugar a "fer com", és a dir, a recrear situacions o persones en el seu joc. 
  • Representació: L'infant es distància emocionalment del seu joc, reflexiona, interioritza l'acció motriu. Aquest moment es pot donar amb l'ús de diferents llenguatges expressius; mitjançant tècniques plàstiques, de construcció o la conversa. 
  • Ritual de sortida: Durant aquest moment es porten a terme activitats d'acomiadament.
Aquí teniu algunes fotografies fetes durant la sessió d'aquesta setmana!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada